57
dagar kvar
Sveriges bästa femkilometerslopp. Med en spektakulär bansträckning genom Skärholmen centrum, höghus och gröna naturstråk är Skärholmsloppet en perfekt utmaning oavsett ambitionsnivå. Banan är 5.000 meter (kontrollmätt 2012) och bjuder både på en förstklassig löpupplevelse och en mängd sköna överraskningar.

Välkommen till Sveriges skönaste femkilometerslopp!

Lördag den 23 maj 2015 är det dags för den 4de upplagan av Skärholmsloppet. Loppet är 5 km och passar utmärkt för såväl elit som motionärer och nybörjare. Dagen till ära blir det förortsfest med en blandning av löpning och underhållning med DJs längs banan och artistuppträdanden efter loppet. Skärholmen utgör tillsammans med Kungens Kurva i Huddinge kommun Skandinaviens största handelsplats. Stockholms stad och Huddinge kommun arbetar intensivt för att skapa ännu bättre förutsättningar för att området ska bli en central knutpunkt med högre attraktionskraft. Satsningen på Skärholmsloppet är en del av det arbete som pågår inom ramen för Söderortsvisionen. Loppet har hyllades av såväl deltagare som publik som ett annorlunda och välkomnat tillskott till tävlingskalendern.
5 km – kontrollmätt

Skärholmsloppet är 5 km. Banan är kontrollmätt av Micke Hill som är en av Svenska Friidrottsförbundets godkända banmätare.

Varierad bana med glada överraskningar

Den omväxlande och banan går på löpvänliga och breda parkvägar genom Skärholmen och Vårberg och visar upp stadsdelens mångfald på bästa sätt. Skärholmsloppet bansträckning bjuder på en skön blandning av höghus, skog och en spektakulär passering rakt igenom Skärholmen centrum efter ca 2 km. Mer information om banan finns att läsa här.

Start

Starten för Skärholmsloppet (5,00 km) går lördag den 23 maj 2015 klockan 14.30. Startplats är på Ekholmsvägen bakom Skärholmen centrum. Vägen är avspärrad för bil- och busstrafik med hjälp av polis. Information om starttider för Lilla Skärholmsloppet för barn 7-13 år hittar du här.

Vätskestationer

Efter ca. halva loppet kommer det att finnas en vätskestation där du kan fylla på med vatten eller sportdryck. Givetvis finns det även vätska att få vid målet.

Musik och underhållning

Längs banan har vi placerat ut DJs och musikstationer för att du ska känna dig extra peppad. I samband med prisutdelningen efter loppet kommer det dessutom att bjudas på artistuppträdanden av några av Sveriges främsta artister! Mer info kommer under våren.

Sjukvård

Det kommer att finnas sjukvårdspersonal på plats från Läkare i Världen under loppet men observera att deltagande i Skärholsloppet sker under eget ansvar. Sjukvårdscenter ligger i Skärholmen Kulturhus Stadsteater i nära anslutning till målet.

Bo nära starten

Quality Hotel Prince Philip är officiellt tävlingshotell 

-Del i dubbelrum inklusive övernattning
-Överraskning på rummet vid ankomst
-Skärholmens bästa brunch innan loppet startar
-Förlängd utcheckning till kl 17.00

Boka på telefon 08-6802500 alt e-mail <q.prince.philip@choice.se>. Ange bokningskod "Skärholmsloppet".

Medalj till alla

Alla som fullföljer loppet och tar sig i mål får Skärholmsloppets specialdesignade medalj samt en presentpåse i samband med målgången. Specialpriser till de tre främsta manliga respektive kvinnliga löparna.

Tidtagning och resultat

Tiden tas med ett elektroniskt chip som finns i nummerlappen och mäts ifrån att du passerar startbågen till att du korsar mållinjen. Information om hur du får din nummerlapp kommer att mailas ut i god tid före loppet. Resultatlistor kommer att presenteras på hemsidan direkt efter loppet.

Ingen maxtid

Skärholmsloppet välkomnar alla att springa oavsett tränings- och ambitionsnivå. Spring fort eller gå långsamt spelar ingen roll, vi väntar. Barnvagnar och stavar är av säkerhetsskäl inte tillåtna. Ungdomar under 14 år hänvisas till Lilla Skärholmsloppet

Anmälan

Du anmäler dig till Skärholmsloppet här. Startavgiften är 200 SEK och i priset ingår nummerlapp med elektroniskt chip för tidtagning, medalj samt presentpåsen med give-aways. Efteranmälan går att göra på tävlingsdagen i mån av plats och kostar 300 SEK (kontant betalning).


Arrangör

Skärholmsloppet arrangeras av den ideella föreningen Löparakademin som bedriver ungdomsverksamhet med löpning som redskap för personlig utveckling. Löparakademin arrangerar även Kistaloppet och Vårstafetten samt föreläsningsserien Think Big Lectures. Läs mer på Löparakademins hemsida.

  • Aktuellt.
  • Förortsdubbeln
  • Ställ upp i både Skärholmsloppet och Kistaloppet under 2015 så kan du vinna exklusiva priser.
    Läs mer...

  • Följ oss.